Välkommen att upptäcka Landskrona!

(Foto: Niclas Lundblad)

För några år sedan fick jag förmånen att bli Landskrona stads tillväxt- och kommunikationschef. I uppdraget ingår också att utveckla destinationen Landskrona. Jag upptäckte snabbt att i Landskrona var skyltfönstret tomt, men lagret fyllt av godbitar som behövde komma ut. Här hade vi ”produkter” som få hade hört talas om – som hög andel legitimerade lärare, byggklar mark för nyetableringar, en färdigplanerad ny stadsdel alldeles vid havet och åtta småbåtshamnar, för att bara nämna några.

Att få börja fylla skyltfönstret Landskrona var ett enormt privilegium för mig som inflyttad göteborgare. Jag hade bott i Landskrona i 15 år, och sett staden ur ett utifrånperspektiv med alla dess tillgångar och möjligheter.

Under de senaste åren är vi många som tillsammans har kavlat upp ärmarna, vilket har lett till ett högt utvecklingstempo med fokus på tillväxt, stadsutveckling och utbildning kryddat med spännande evenemang som Sommar i Lagunen, Skånes Matfestival, Trädgårdsgillet och Landskrona Foto Festival för att nämna några.

Även om Landskrona börjar ta plats och bidra till hela regionens utveckling är vi fortfarande en underdog. Just därför tror jag att många vill vara med och
berätta när vi gör bra saker. Därför fortsätter vi att låta andra, både stolta Landskronabor och besökare, berätta om allt som händer just här.

Hoppas du får en spännande läsning om allt från coola fotoutställningar och intressanta företagsetableringar till spännande bostadsprojekt och hemestertips.

Anna Classon,
Tillväxt- och kommunikationschef

(Foto: Landskrona stad)