Denna artikel är en annons

Först ut med bostadsrätter i Karlslund

Familjen Sebastian och Josefine med sönerna Ludvig och Otto blir de första att flytta in i radhusen i maj.

BoKlok är först ut med bostadsrätter i Landskronas Karlslund. 24 radhus i bostadsrättsform med altan och egen trädgård i kvällssol på baksidan alldeles vid Pilängsrundeln. Bland de första som flyttar in är Josefine och Sebastian med sönerna Ludvig 4 år och 1-åringen Otto.

– Här är det fritt med stora härliga grönytor, lekplatser och nära till idrott, säger Josefine. Perfekt när man har barn i så lekfull ålder.

Det är också närmare till Ludvigs och Ottos äventyrsförskola bortanför ishallen och Karlslundsbadet.

Familjen bodde tidigare på Enoch Thulins Väg i ett flerfamiljshus, också det bostadsrätt.

– Vi bodde på sjunde våningen, och med två små barn … Ja, det var dags att se efter något annat.

De hade inte så stor lust att köpa något gammalt hus, båda heltidsjobbar, och de ville inte hamna i renovering och ombygge.

– Här var det vinst hela vägen, säger Josefine. Planlösningen, lagom trädgård för pojkarna att leka i och för oss att hinna ta hand om. Och priset.

– Tanken var att vi skulle flytta in efter sommaren, men BoKlok ringde och sade att husen blir klara redan i maj, så nu får vi vår första sommar här!

Dessutom kommer Landskronas största lekplats att invigas här i sommar!

Josefine, som är uppväxt i Lands-krona, är väl medveten om att delar i Karlslund inte har det bästa ryktet, men hon är också full av tillförsikt.

– Det görs så stora förändringar här nu, och planerna för hela området är väldigt spännande.

BoKlok har byggt 24 radhus och kommande höst bygger företaget 33 lägenheter bara ett par hundra meter från radhusen i Pilkronan och fler nya bostäder av blandad karaktär följer efter. På så sätt täcker BoKlok in många människors bostadsbehov när man erbjuder både 2:or, 3:or, 4:or och 5:or. I flerbostadshusen kommer det också att finnas hiss.

Karlslund är inte längre vad du kanske tror att det är.

• Vill du ta en titt på hur radhusen ser ut som Josefine och Sebastian flyttar in i så finns de på BoKloks hemsida.
• Alla radhusen är 117 kvm och byggda i två plan. På bottenvåningen finns vardagsrum, kök och badrum med tvättmaskin och torktumlare. På ovanvåningen finns 3 sovrum, allrum och ytterligare ett badrum.
• Priset ligger på 2 till 2,5 miljoner kronor.
• Månadsavgiften är på knappt 5 000 kr. Driftskostnader tillkommer med ca 1 750 kr/månad.
BoKlok är ett samarbete mellan Skanska och IKEA med ett annorlunda boendekoncept. Vi bygger hållbara hem till lågt pris för alla. Tack vare våra kombinerade erfarenheter kan vi göra det med god design, funktion och kvalitet.